Kto powinien skorzystać z cateringu?

Ze względu na swoją wszechstronność usługi cateringowe można polecić każdemu, kto potrzebuje szybkiej dostawy dobrej jakości jedzenia za niewysoką cenę. Nie ma znaczenia, czy usługobiorcą będzie firma, instytucja lub klient indywidualny. Dlatego też z cateringu mogą korzystać pracodawcy, którzy chcą zorganizować firmowy bankiet, wyjazd integracyjny, lub po prostu zapewnić pracownikom przynajmniej jeden ciepły posiłek dziennie. Również instytucje, szczególnie urzędy, organizacje oraz – przede wszystkim – szkoły są bardzo ważnymi klientami dla firm cateringowych. W przypadku szkół wybór właściwego dostawcy jedzenia jest o tyle ważny, że dzieci często chorują na wszelkiego rodzaju uczulenia pokarmowe, przez co odpowiednio przyrządzony posiłek jest kluczowy dla zdrowia i dobrego samopoczucia dziecka. Równie liczną, o ile nie najliczniejszą grupą klientów firm cateringowych są klienci indywidualni. Zakres przygotowanych dla nich usług obejmuje takie wydarzenia jak bale sylwestrowe oraz karnawałowe, rodzinne przyjęcia, urodziny, śluby, pogrzeby, chrzciny, komunie czy wesela. Szczególnie ostatnia grupa jest ważna, ponieważ nic nie pokazuje lepiej jakości usług proponowanych przez firmę cateringową, niż organizacja cateringu weselnego. Warto wspomnieć, że bardzo często klienci decydują się na usługi cateringowe również ze względów zdrowotnych. Przykładem takiej sytuacji jest konieczność stosowania konkretnej diety wykluczającej jakieś produkty z codziennego menu.