WPISY

Jakie przekąski na imprezę firmową?

Stare powiedzenie mówi, że nie samą pracą człowiek żyje. W związku z tym, od czasu do czasu organizuje się po godzinach imprezy firmowe.

Więcej

Jakie menu na ostatki?

Ostatkowy wieczór to swoiste podsumowanie karnawałowego szaleństwa, będącego czasem obfitującym w szalone i taneczne bale, czy przyjęcia.

Więcej

Jakie menu na imprezę plenerową?

Menu na imprezę plenerową powinno składać się w głównej mierze z ciepłych dań mięsnych, przygotowywanych na miejscu przez wykwalifikowanych kucharzy.

Więcej

Jak ciekawie podać zimną płytę?

Sposób podania zimnej płyty zależy przede wszystkim od rodzaju potraw, jakie są jej zawartością.

Więcej

Jaki catering na Sylwestra?

Organizacja zabawy sylwestrowej może być dość trudnym zadaniem, szczególnie dla kogoś niedoświadczonego i w przypadku dość dużej liczby zaproszonych gości. Warto wówczas zastanowić się nad skorzystaniem z usług firmy cateringowej.

Więcej

Jaki catering na Wigilię firmową?

Organizacja zabawy sylwestrowej może być dość trudnym zadaniem, szczególnie dla kogoś niedoświadczonego i w przypadku dość dużej liczby zaproszonych gości.

Więcej

Kto powinien skorzystać z cateringu?

Ze względu na swoją wszechstronność usługi cateringowe można polecić każdemu, kto potrzebuje szybkiej dostawy dobrej jakości jedzenia za niewysoką cenę.

Więcej

Jakie przekąski do czerwonego wina?

Przekąski do wina można podzielić na dwie grupy: proste, gotowe do spożycia tuż po zakupie i takie, przygotowaniu których należy poświęcić trochę czasu.

Więcej

Dlaczego warto skorzystać z cateringu?

Jest kilka powodów, dla których warto skorzystać z cateringu.

Więcej

Jak zorganizować przerwę kawową?

Przerwą kawową nazywa się niewielką przerwę organizowaną podczas konferencji, spotkań handlowych lub szkoleń. Jak sama nazwa wskazuje, podczas jej trwania uczestnicy danego zjazdu spotykają się w specjalnie przygotowanym do tego celu miejscu na przysłowiową „kawę”.

Więcej

Co to jest szwedzki stół?

Szwedzkim stołem nazywa się jeden ze sposobów serwowania posiłków w hotelach, restauracjach oraz na przyjęciach czy rautach.

Więcej

Jakie dania na chrzest?

Dobór menu na przyjęcie z okazji chrztu najmłodszego członka rodziny jest podobnym wyzwaniem jak przygotowanie innej, dużej rodzinnej imprezy.

Więcej

Jakie wybrać napoje na wesele?

Rodzaj i ilość picia przypadające na jednego gościa weselnego jest indywidualną sprawą organizatorów wesela.

Więcej

Jak dobrać menu weselne?

Dzień ślubu i wesela wymaga wielu przygotowań i zaangażowania. Jednym z ważniejszych tematów do przemyślenia jest ustalenie menu przyjęcia weselnego.

Więcej

W czym poprawnie podać kawę?

Kawę podaje się przeważnie w porcelanowych filiżankach. Przeważnie, ponieważ niektóre jej rodzaje podaje się w wysokich, specjalnych szklankach.

Więcej

Co podać do kawy?

Podczas mniej lub bardziej oficjalnych poczęstunków bardzo często można spotkać się z sytuacją, w której do kawy podawane są słodkie, wykwintne ciasta.

Więcej

Co to jest usługa cateringowa?

Popularna definicja cateringu obejmuje przygotowanie i dostarczenie gotowych dań do miejsca przeznaczenia.

Więcej

Jakie potrawy podać na komunię?

Ułożenie ciekawego komunijnego menu jest stosunkowo prostym zadaniem, wystarczy jedynie pamiętać o kilku kwestiach.

Więcej

Jakie przystawki przed obiadem?

Przystawki podawane są przed obiadem jako zapowiedź głównego dania. Nie oznacza to jednak, że ich przygotowanie jest lekkie i przyjemne.

Więcej

Jakie potrawy na Sylwestra?

Wydawać by się mogło, że przygotowanie sylwestrowego menu nie powinno nastręczać większych trudności.

Więcej

Ile dan na wesele?

Przyjmuje się, że liczba dań na weselu powinna być zależna od dwóch czynników.

Więcej

Jakie dania gorace na wesele?

Problem dotyczący rodzaju dań gorących na weselu częstokroć spędza sen z powiek zarówno państwu młodym, jak i ich rodzicom.

Więcej