Organizacja zabawy sylwestrowej może być dość trudnym zadaniem, szczególnie dla kogoś niedoświadczonego i w przypadku dość dużej liczby zaproszonych gości. Warto wówczas zastanowić się nad skorzystaniem z usług firmy cateringowej. Oczywistym jest, że w czasie Sylwestra goście bawią się dość hucznie, dlatego potrawy, jakie wówczas znajdą się na stole, powinny być pożywne i stosunkowo lekkostrawne. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zaserwować pyszny, domowej roboty bigos czy fasolkę po bretońsku, jednakże wydaje się, że o wiele lepszym wyborem mogą być strogonow z kurczaka, kremy warzywne czy chociażby zawierający mnóstwo żelaza czysty barszcz. Z ciepłych mięs najlepiej na zabawie sylwestrowej serwować drób – jest pożywny i smaczny. W przypadku zimnych mięs czy innych przekąsek, takich jak sałatki, występuje pełna dowolność, chociaż warto przełamać rutynę i zamiast tradycyjnych wędlin oraz sałatki warzywnej zaserwować polędwicę nadziewaną owocami, sałatkę gyros czy sałatkę paryską. Ciepłe przekąski to oczywiście wszelkiego rodzaju paszteciki, doskonale komponujące się z barszczem, zapiekanki czy nadziewane warzywa. Bardzo ciekawym rozwiązaniem są koreczki lub niewielkie kanapki z wszelkiego rodzaju dipami oraz pastami, zarówno warzywnymi, jak i rybnymi. Oliwki z nadzieniem czy deska serowa także okażą się prawdziwym hitem. Jeżeli chodzi o wypieki, to doskonałym wyborem są lekkie serniki czy ciasta z owocami, aczkolwiek w tym zakresie panuje pełna dowolność. Kulinarne usługi firm cateringowych są do tego stopnia rozwinięte, że każdy organizator zabawy sylwestrowej z pewnością znajdzie ofertę adekwatną do swoich potrzeb.